Ghackets und Hörnli

mit Öpfel­mues

chunt bi allne guet a”
Ghackets und Hörnli
mit Öpfelmues
ERSTELLT VON:
Nicole Koller
Die Menu-Idee isch für öppe 4 Personen
So gaht's
  • Hackfleisch schön im heisse Öl abrötle. Us de Pfanne neh und uf d’Siite stelle. Chlii gschnitteni Zwible, Rüebli und Sellerie churz adünschte, Tomatepüree und s’Fleisch wieder dezuegeh. Dänn mit em Rotwii ablösche und mit de Boullion uffülle. Würze mit Salz, Pfäffer, Paprika, Thymian und em Lorbeerblatt. Schön lang vor sich ane chöcherle la.
  • Für's Öpfelmues d‘ Öpfel schelle, s’Bütschgi useschniide und in Würfel schniide. S’Wasser zämme mit em Zucker, Zimt, em Zitronesaft und de abgribene Schale ufchoche. Dänn die Öpfel-Würfel dezuegeh und mit zuehnem Deckel weichchoche. Das Ganze püriere und abchüehle la.
  • Hörnli im Salzwasser al dente choche
Das brucht's
  • 1 EL Öl
  • 500 g Rinds-Hackfleisch
  • 1 Zwiebel
  • 1 Rüebli
  • 100 g Sellerie
  • 2 dl Rotwein
  • 2.5 dl Boullion
  • 3 Esslöffel Tomatenpüree
  • 1 Lorbeerblatt
  • Salz, Pfeffer, Paprika, Thymian
  • 600 g Hörnli

Öpfelmues

  • 1 kg Äpfel
  • 2 dl Wasser
  • 3 EL Zucker
  • 1 Messerspitze Zimt
  • 1 Zitrone 2 EL Saft und ½ TL Schale
Vorbereiten 30 Min.
Kochen 1 Std.
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