Türki­schi Pizza-Schiffli

oder Lahmacun

frisch us em Ofe”
Türki­schi Pizza-Schiffli
oder Lahmacun
KATEGORIE:
ERSTELLT VON:
Nicole Koller
Die Menu-Idee isch für öppe 4 Personen
So gaht's
  • Us Mähl, lauwarmem Wasser, Hefe, Salz, esbiz Zucker und Oliveöl en Teig knäte, uf d’Siite stelle und äsbiz ruehe la. Roti und grüeni Peperoni, Zwible, Chnobli, Tomate ganz chlii häxle und de Saft usedrucke. Hackfleisch (Rind oder Lamm) mische mit em chlii ghackte Gmües, äsbiz Tomatepüree, Salz, Pfäffer, Chili, Kreuzkümmel und Lahmacun Gwürzmischig driigeh und uf em usgwallte, schiffliförmige Teig verstriiche. Im Bachofe bi öppe 190° bache bis es schön usgxet. Zum Serviere no glatte Peterli druf verteile und mit Zitronesaft betröifle. Dänn iirugele und Schlemme
Das brucht's

Teig

  • 250 g Weissmehl
  • 130 ml Wasser
  • 10 g Hefe
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Zucker
  • 2 EL Olivenöl

Belag

  • je ½ Peperoni rot und grün
  • 1 Zwiebel
  • 3 Knoblauchzinggen
  • 2 Tomaten gehäutet
  • 300 g Hackfleisch Rind oder Lamm
  • 2 EL Tomatenpüree
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • wenig Chili
  • 1 EL Kreuzkümmel
  • 1 EL Lahmacun Gewürzmischung

Toping

  • ½ Bund Peterli glatt
  • 1 Zitrone in Schnitz
Vorbereiten 30 Min.
Kochen 25 Min.
Ruhen lassen 1 Std.
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